Utrecht traint bij amateurclub: "Verbazingwekkend is het wel"

12 februari 2021, 18:48

De voorbereiding van FC Utrecht op het competitieduel van zondag met VVV-Venlo is wat onrustig verlopen. De Domstedelingen konden niet op het eigen trainingscomplex trainen, omdat de kunstgrasvelden niet sneeuwvrij mochten worden gemaakt van de gemeente. Utrecht week zodoende uit naar zaterdagtweedeklasser VRC uit Veenendaal.

De selectie moest voor elke training een halfuur heen en een halfuur terug. Op kosten van Utrecht werden de velden van VRC sneeuwvrij gemaakt. René Hake waardeert het gebaar van VRC, maar beseft dat het een vreemde gang van zaken is. "Het hoort in een topsportomgeving niet dat je een uur in de auto moet zitten om te trainen", spreekt de trainer bij het Algemeen Dagblad. "Er liggen afspraken over kunstgrasvelden tussen de gemeente en FC Utrecht aan ten grondslag, en in dit geval constateerde de gemeente dat de velden niet sneeuwvrij gemaakt mochten worden. Het was de enige oplossing om naar VRC te gaan, dus het was goed dat we erheen konden. Maar verbazingwekkend is het wel."

Utrecht traint zaterdag voor het laatst op de velden van de Veenendaalse club. De ploeg van Hake hoopt zondag in eigen stadion te winnen van VVV. Van de voorgaande vier Eredivisie-duels in de Eredivisie won Utrecht er drie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen