Pochettino countert Koeman: "Niemand heeft disrespect getoond"

Pochettino countert Koeman: "Niemand heeft disrespect getoond"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

12 februari 2021 – De gemoederen staan alvast op scherp wat betreft de Champions League-wedstrijd tussen FC Barcelona en Paris Saint-Germain van komende dinsdag. Ronald Koeman sprak zich onlangs kritisch uit over het feit dat meerdere PSG-spelers hopen dat Lionel Messi na dit seizoen naar Parijs komt. Volgens Mauricio Pochettino is daar niets mis mee.

PSG-aanvaller Ángel Di María liet onlangs weten dat hij hoopt op de komst van Messi en ook Leandro Paredes sprak woorden van die strekking. "Dat is respectloos", zei Koeman vorige week bij Marca. "Het is niet goed om zoiets te zeggen, en de aanstaande Champions League-duels worden er alleen maar pikanter van. Het is niet goed om te zeggen. Ik zie het als respectloos richting Barcelona. Ik merk dat Paris Saint-Germain veel praat over Messi. Hij speelt bij ons, en wij spelen straks tegen PSG in de Champions League."

Pochettino heeft meegekregen dat Koeman niet blij is met de teksten van zijn spelers. De Argentijnse trainer van PSG snapt de kritiek van de Nederlander deels. "Ik snap dat je niet teveel moet praten over een speler die niet in je team speelt, maar dat doen niet alleen mijn spelers. Het is heel normaal voor clubs om te kijken om spelers van wie de contracten in de zomer aflopen. Vanuit Parijs heeft niemand disrespect getoond."

"Dat een speler zegt dat hij graag samen wil spelen met een andere speler, lijkt me niet erg", vervolgt de trainer. "Veel Barcelona-spelers spraken ook uit dat ze willen dat Neymar terugkeert", zegt Pochettino, die aangeeft dat hij Barcelona 'goed heeft bestudeerd'. Hij beseft dat het bij Barcelona veel draait om de nummer tien. "Messi is een machine, een competitief beest."

gerelateerd