Auassar: "Onverantwoord om op dit veld te spelen"

Auassar: "Onverantwoord om op dit veld te spelen"

12 februari 2021 – Vanwege de weersverwachting komt Sparta zaterdag niet 's avonds, maar al om 14.15 uur 's middags in actie tegen Fortuna Sittard. Trainer Henk Fraser vindt het een goede beslissing van de KNVB, maar aanvoerder Adil Auassar liet zich juist kritisch uit. Hij noemde het 'onverantwoord' om de wedstrijd überhaupt door te laten gaan, gezien de toestand van het veld op Het Kasteel.

In een uitgebreid gesprek met RTV Rijnmond wees Auassar direct op het veld, waar hij eerder op de dag al op had getraind. "Ik vind het veld nog steeds keihard. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het best onverantwoord vind om op dit veld te spelen. Als je valt, kun je best wel behoorlijke blessures oplopen." De aanvoerder stelde echter dat hij niet met tegenzin aan de aftrap zal staan. "We gaan voetballen. We doen gewoon ons werk, maar de omstandigheden zijn niet ideaal."

Trainer Henk Fraser was in een eerder interview met hetzelfde medium juist nog lovend over de beslissing van de KNVB om de wedstrijd te verplaatsen. "We moeten wel rekening houden waar de KNVB allemaal rekening mee moet houden. Ik vind het niet onlogisch dat zij zich voorbereiden op de weersomstandigheden." Ook hij wees op het veld. "Het gaat niet alleen om de kou - hoewel dat wel een belangrijk argument is. Maar het veld kan best hard zijn. Natuurlijk moeten ze daarop kunnen spelen, dat deden wij vroeger ook, maar op het moment dat het mis gaat, rekenen we de KNVB daar ook op af. Dat is achteraf altijd makkelijk. Zij moeten vooraf beslissingen nemen en ik vind dat we daar professioneel mee om moeten gaan."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 april 2021

  2. zondag 18 april 2021