Jansen: "Hoop dat Vlaar dicht bij het veld betrokken blijft"

12 februari 2021, 16:15   Bijgewerkt: 12 februari 2021, 19:00

De loopbaan van Ron Vlaar is definitief beëindigd. De door blessureleed geplaagde verdediger trok deze week de stekker uit zijn loopbaan en zal niet meer spelen voor AZ. Trainer Pascal Jansen betreurt en respecteert de beslissing van de 35-jarige oud-international. De coach looft diens inbreng in de kleedkamer.

Dinsdagochtend bracht Vlaar zijn ploeggenoten op de hoogte van zijn beslissing. "Hij had zelf zijn emoties redelijk onder controle", vertelt Jansen op de clubwebsite. "Maar ik zag aan de koppies dat het bij de anderen toch wel even binnenkwam toen Ron vertelde over alles wat hij heeft meegemaakt. Ik zag dat ook bij de jongens die al een paar jaar onderweg zijn in hun carrière. Zij zien een dierbare collega noodgedwongen stoppen en de boodschap van Ron was ook wel een mooie: geniet van elk moment dat je dit mag doen. Dat vergeten topsporters nog weleens."

Dat Vlaar gestopt is, betekent echter niet dat hij vertrokken is bij het team. "Hij revalideert bij ons en zit dus gewoon nog in de kleedkamer met de jongens. Zijn aandeel is dus praktisch hetzelfde als in de afgelopen periode, zij het wel met een iets ander gevoel omdat je weet dat hij gestopt is", zegt de coach, die hoopt dat Vlaar bij het team betrokken blijft. "Zijn aandeel in het team wordt heel erg gewaardeerd. Hij brengt zijn ervaringen over op onze jonge groep. Wat dat betreft hoop ik ook dat Ron na zijn actieve loopbaan heel dicht bij het veld betrokken blijft."

Vlaar en AZ zijn al in gesprek over een gezamenlijke toekomst. "Ron is altijd een topatleet geweest die het vak heel intens heeft beleefd. Die cultuur heeft hij ook mede gecreëerd bij AZ, na zijn terugkeer in 2015. Hij kan als geen ander verwoorden wat het is om vanuit de jeugdopleiding door te groeien naar de top. Dat is heel waardevol voor onze talenten", weet de trainer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen