Ook goed nieuws voor Twente: Oosterwolde klaar voor rentree

12 februari 2021, 15:25   Bijgewerkt: 12 februari 2021, 15:47

In een slechte fase met veel blessures kan FC Twente deze dagen wel wat goed nieuws gebruiken. Dat kwam er vanuit de kant van Jayden Oosterwolde. De negentienjarige linksback raakte een maand geleden geblesseerd, maar is vanaf komend weekend weer inzetbaar. "Ik ben fit, het voelt goed en ik heb geen last", liet de verdediger via de officiële clubkanalen weten.

Oosterwolde liep zijn blessure op in de wedstrijd tegen Ajax op 14 januari. Het hield hem uiteindelijk vijf wedstrijden langs de kant. "In het begin ging het wat moeizaam. Ik had weer op dezelfde plek een scheurtje in mijn hamstring. Al snel ging het steeds beter. Ik heb snel stappen kunnen maken en snel op het veld kunnen trainen. Het gaat goed nu."

Inmiddels traint Oosterwolde weer volledig mee met zijn ploeggenoten. "Als het aan mij lag kon het eerder, maar we hebben rustig aan gedaan omdat het twee keer dezelfde plek was. Het is fijn om nu weer met mijn team te trainen. Ik ben fit, dus we gaan ervoor om zo snel mogelijk terug te keren." Zondagmiddag om 16.45 uur zou dat kunnen gebeuren. In een uitwedstrijd neemt Twente het dan op tegen Vitesse. 

Jans

Tegenover de terugkeer van Oosterwolde staat wel dat de ploeg Julio Pleguezuelo voor de rest van het seizoen moet missen. "Een grote teleurstelling", reageerde trainer Ron Jans op de website van de club. "Het zit niet mee, maar we moeten niet in de slachtofferrol kruipen. Dat helpt niet. We zitten in een moeilijke fase en dan wil je iedereen fris en fit hebben. Dat is nu niet zo, maar we moeten het beste uit de situatie halen." Eerder dit seizoen bleek ook al dat Vaclav Cerny dit seizoen niet meer in actie komt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen