Botteghin ontkracht gerucht: "Komt niet van de spelers"

12 februari 2021, 14:47

Eric Botteghin leek bij Feyenoord genoegen te moeten nemen met een reserverol, maar in de gewonnen topper tegen PSV (3-1) verscheen de Braziliaan weer aan de aftrap. Naar verluidt was het een verzoek van de spelersgroep, die liever met hem samen speelde dan met huurling Uros Spajic. Die geluiden weerlegde Botteghin vrijdagmiddag.

Het verhaal ging dat de spelers van Feyenoord bij Advocaat hadden aangegeven liever met Botteghin samen te spelen, omdat hij zowel Nederlands én (net als collega-verdediger Marcos Senesi) Spaans spreekt en dus makkelijker met zijn ploeggenoten kan communiceren. "Ik denk dat dit niet helemaal klopt", reageerde Botteghin op de persconferentie, geciteerd door RTV Rijnmond. "De trainer is de baas en hij bepaalt. Dat komt niet van de spelers. Maar als je speelt, vooral in mooie wedstrijden tegen PSV, ben je daar natuurlijk blij mee."

Na die wedstrijd tegen PSV was het twee weken stil rond Feyenoord. Door de weersomstandigheden werden de duels tegen FC Groningen en sc Heerenveen (beker) afgelast en kwam de ploeg twee weken lang niet in actie. "Die afgelaste wedstrijden zijn niet leuk natuurlijk, je wil altijd spelen", vertelde Botteghin. "Maar het was ook goed om onze rust te pakken, een paar extra trainingen te doen en ons voor te bereiden op zondag."

Zondag om 14.30 uur treft Feyenoord Willem II, dat sinds kort Zeljko Petrovic aan het roer heeft staan. Een bijzondere wedstrijd voor de spelersgroep, want tot voor kort was hij nog assistent-trainer in De Kuip. "Dat is natuurlijk wel een beetje raar, maar het is wel leuk om hem weer te zien op het veld." Dat Petrovic de aankomende tegenstander goed kent, maakt volgens Botteghin weinig uit. "Dat klopt, maar onze trainer weet ook hoe hij werkt, dus dan kan weer een voordeel zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen