Schöne kan niet wachten: "Voetbal staat nog steeds bovenaan"

12 februari 2021, 14:19

Lasse Schöne staat te trappelen om te beginnen bij sc Heerenveen. De 34-jarige Deense middenvelder werd vrijdag gepresenteerd in het Abe Lenstra Stadion, waar hij een contract tot het einde van het seizoen heeft getekend.

Schöne speelde vier jaar in de jeugdopleiding van sc Heerenveen en vertrok in 2016 zonder zijn debuut in het eerste elftal te hebben gemaakt naar De Graafschap. "Ik ben blij om terug te zijn. Het is een fantastische club die bij mijn ambitie past. Ik ben misschien op leeftijd, maar ook op mijn leeftijd mag je ambitie hebben in de voetballerij. Er komt natuurlijk een EK aan en dat wil ik proberen te halen", begon de Deen.

Niet alleen sc Heerenveen aasde op de handtekening van Schöne. "Er waren de laatste maanden ook andere clubs, maar dit voelde goed en vertrouwd. Ik ben met een Friezin getrouwd, dus zij vindt het ook fijn om weer thuis te komen. Uiteindelijk waas dit een makkelijke keuze. Ik heb er met de bondscoach over gesproken en ook hij vond dat ik ergens naartoe moest gaan waar ik goed tot mijn recht kom."

Het afgelopen half jaar kwam Schöne niet aan spelen toe bij Genoa. In januari liet hij zijn contract bij de Italiaanse club ontbinden. "Het laatste half jaar verliep anders dan ik had gehoopt toen ik anderhalf jaar geleden wegging. Heerenveen staat voor goed voetbal en heeft een heel jonge groep met heel veel talent. Ik denk dat het heel goed bij mij past en ik er in mijn kracht kan spelen."

In Heerenveen hoopt Schöne zich in beeld te spelen bij de Deense nationale ploeg. "Ik had ook voor een ander soort avontuur kunnen kiezen, maar voetbal staat nog steeds bovenaan. Ik heb het enorm gemist en heel veel zin om op het veld te staan, met het groepsproces bezig te zijn en winnen", aldus de middenvelder, die nog niet aan stoppen denkt. "Zolang ik me goed voel en er zin in heb, wil ik doorgaan. Ik stop nog lang niet."

De voorbije weken hield Schöne zijn conditie op peil bij Ajax. Hij trainde niet in Amsterdam om een contract te verdienen. "Ik wilde ze wel een poepie laten ruiken. Op de training heb ik me laten zien. De club kan ik natuurlijk ontzettend goed en ik heb er een fantastische tijd gehad, maar de intentie was om fit te blijven. Ik ben heel blij dat ik mocht meetrainen, dat is niet vanzelfsprekend."

Lees ookSC Heerenveen verguld met komst 'buitenkans' Schöne

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen