Pochettino: "Simons zal geen Iniesta of Xavi zijn"

Pochettino: "Simons zal geen Iniesta of Xavi zijn"

12 februari 2021 – Paris Saint-Germain-trainer Mauricio Pochettino is tevreden over zijn zeventienjarige pupil Xavi Simons. Dat liet hij woensdagavond al blijken toen hij de jonge Nederlander zijn profdebuut liet maken in de met 0-1 gewonnen bekerwedstrijd tegen Caen. Twee dagen later gaf hij aan veel potentie te zien in Simons, maar wilde hij tegelijkertijd de druk iets wegnemen.

Dat deed hij in gesprek met het Spaanse El Transistor. "Hij zal geen Iniesta of Xavi zijn", begon Pochettino in die podcast. "Maar hij heeft wel de kwaliteit om een carrière op het hoogste niveau te kunnen ontwikkelen. Hij is nog erg jong, maar heeft zeer veel potentie." De trainer is tevreden met wat hij van de middenvelder ziet. "Simons traint erg goed. Hij heeft karakter, hij wordt niet zenuwachtig en kan het spel goed lezen."

Simons maakte in 2019 de overstap van de jeugdopleiding van FC Barcelona naar die van Paris Saint-Germain. Volgens Pochettino past een speler als hij goed bij de plannen die hij met PSG voor ogen heeft. "Ons idee is om waarde te creëren in onze opleiding. Het feit dat ik hem gisteren liet debuteren, heeft ook met de omstandigheden te maken. Veel spelers hadden rust nodig." Simons viel dertien minuten voor tijd in als vervanger van Julian Draxler. 

gerelateerd