'Corrigerende Frenkie de Jong stijgt in hiërarchie bij Barça'

'Corrigerende Frenkie de Jong stijgt in hiërarchie bij Barça'

12 februari 2021 – De rol van Frenkie de Jong binnen selectie van FC Barcelona verandert. Niet alleen voetballend, maar ook verbaal laat de Nederlandse middenvelder zich steeds meer gelden. Het is voor Sport een teken dat De Jong stijgt in de hiërarchie bij de Catalaanse formatie. Als voorbeeld neemt de Spaanse sportkrant een moment afgelopen woensdag tijdens het bekerduel Sevilla.

Aan het einde van de eerste helft kreeg Jordi Alba een gele kaart voor protesteren. De Jong zag het gebeuren en maakte de ervaren linkervleugelverdediger duidelijk dat hij fout zat. Alba accepteerde de corrigerende woorden van de voormalig speler van Ajax, waarin Sport het bewijs ziet dat De Jong 'meer gewicht' in het team krijgt.

'De Nederlands international verdient het om beschouwd te worden als een van de leiders van het team. Dat demonstreerde hij in het Sánchez Pizjuán, waar hij een hoofdrol speelde in een van de gebeurtenissen die onopgemerkt voorbijging, maar veelzeggend is over de volwassenheid die hij als voetballer begint te krijgen', zo schrijft de krant.

FC Barcelona ging woensdag met 2-0 onderuit in de halve finale van de Copa del Rey, waardoor een finaleplaats ver weg is. "We moeten hard blijven werken, blijven vechten voor alles waar we nog om spelen en alles geven in de tweede wedstrijd", zei De Jong na afloop van de verloren wedstrijd.

gerelateerd