Transferweekje: Upamecano, Promes, Varane en Donnarumma

13 februari 2021, 12:03   Bijgewerkt: 13 februari 2021, 12:18

In de meeste Europese landen is de transfermarkt afgelopen maandag gesloten. Dat betekent niet dat er geen geruchten meer waren over mogelijke (zomer)transfers. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Contractproblemen Real Madrid

Promes-soap nadert einde

De transfer van Quincy Promes heeft zich inmiddels ontpopt tot een lange transfersoap. Vorige week kwam nog naar buiten dat Spartak door Promes' vermeende betrokkenheid bij een steekincident wat terughoudend was, maar er lijkt nu serieus schot in de zaak te zitten. Dat bevestigde ook Marc Overmars voorafgaand aan de bekerwedstrijd tegen PSV, waar de aanvaller overigens al buiten de selectie gelaten werd. "Ik heb de verwachting dat het met Moskou wel gaat vallen", zei Overmars, al erkende hij dat de rechtszaak van invloed is in de onderhandlingen. Ook de komst van Oussama Idrissi speelt bovendien een rol, zo [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/379962/transfer-promes-naar-spartak-pas-volgende-week-afgerond/,_blank,schreef het Russische Sport-Express]. Dat Ajax al een vervanger in huis heeft, zou de onderhandelingspositie van Spartak Moskou verstevigen. Het medium verwacht dat Promes - als de deal doorgaat - op z'n vroegst komende week gepresenteerd zal worden. Wordt vervolgd...

Bayern slaat slag met Upamecano

Breuk tussen Donnarumma en Milan?

Het is nog maar de vraag of AC Milan erin zal slagen de aflopende verbintenis van Gianluigi Donnarumma te verlengen. La Gazzetta dello Sport meldde deze week dat de onderhandelingen tussen club en speler moeizaam verlopen. Zaakwaarnemer Mino Raiola zou daarin een rol spelen. Naar verluidt is hij uit op een deal van liefst tien miljoen euro per jaar voor Donnarumma, waarmee hij op David de Gea na de best betaalde doelman ter wereld zou worden. De club zelf zou echter niet hoger willen gaan dan 7,5 miljoen. Als de partijen niet tot een akkoord komen, zou het zomaar tot een breuk kunnen komen tussen een van de beste keepers ter wereld en de club waar hij de afgelopen jaren doorbrak.

Weer onrust rond Pogba

Roerige tijden bij ADO

Het is inmiddels gebruikelijk dat allesbehalve rustig is bij ADO Den Haag. Dat was ook deze week het geval. De club sloot Youness Mokhtar in de armen op voorspraak van oud-speler Vito Wormgoor, zag Samy Bourard naar het Hongaarse MOL Fehérvár FC vertrekken en overweegt het contract van Michiel Kramer te verlengen. Als het aan Ruud Brood ligt, blijft de spits ook na dit seizoen in de Hofstad. Het grootste nieuws was echter dat Martin Jol een andere rol gaat bekleden. Jol was negen maanden in dienst als technisch manager. In driekwart jaar richtte hij onder meer de jeugdopleiding en scouting van de Haagse club opnieuw in. Het binnenhalen van oude bekende Nasser El Khayati was het laatste kunststukje van Jol. Jol gaat zich bezighouden met een gezamenlijke topsportlocatie voor het eerste elftal, de jeugd en de dames in het Zuiderpark.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen