Ajax
1 – 1
Vitesse

'Horrorshow' Ziyech: 'Hij beleefde een avond om snel te vergeten'

'Horrorshow' Ziyech: 'Hij beleefde een avond om snel te vergeten'

12 februari 2021 – Hakim Ziyech zit in een moeilijke fase van zijn Engelse avontuur. De 27-jarige spelmaker kreeg donderdagvond in het bekerduel met Barnsley weer eens een kans in de basis, maar kon niet overtuigen. Zonder het beestje bij de naam te noemen, uitte trainer Thomas Tuchel na afloop van de moeizame 0-1 zege kritiek op Ziyech, terwijl ook de Engelse media niet mild waren voor de voormalig Ajacied.

Ziyech kreeg tegen Barnsley zeventig minuten speeltijd. Vijf minuten na het openingsdoelpunt werd hij naar de kant gehaald. 'We toonden niet genoeg lef en speelden te veel de lange bal. Het is duidelijk dat we beter kunnen. Dus ja, ik had meer van mijn ploeg verwacht. Als je ritme en een beetje zelfvertrouwen mist, dan is het lastig om jezelf te bewijzen tegen een tegenstander die grote risico's neemt en de wedstrijd van zijn leven speelt", aldus Chelsea-trainer Tuchel. "We kunnen veel beter, maar ik wil niet te streng zijn voor mijn spelers zijn."

The Evening Standard beoordeelt het optreden van Ziyech tegen Barnsley met een 5. 'Hij heeft zijn vorm van het begin van het seizoen nog niet te pakken', voegt de krant daaraan toe. The Sun geeft de oud-speler van Ajax zelfs een 4. 'Hij had een paar aardige balaanrakingen en passes, maar deed niet genoeg om zijn team te helpen en was zwak aan de bal.' Football London deelt Ziyech eveneens een 5 uit. 'Het was een avond om snel te vergeten voor de 27-jarige.' The Daily Express deelt geen cijfers uit, maar is wel hard in zijn oordeel over Ziyech. 'Hij gaf een horrorshow en kreeg een reminder dat jongere spelers op zijn positie azen.' 

Ziyech gaf onlangs in een interview met Ziggo Sport toe dat zijn Engelse avontuur nog niet verloopt zoals hij had gehoopt. Mede door twee blessures maakte hij de verwachtingen vooralsnog niet waar. "De echte Ziyech hebben we nog niet gezien, maar daar maak ik me niet druk om, want die komt er wel aan", zei hij.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 18 april 2021

  2. zaterdag 17 april 2021