Frimpong twijfelt nog tussen Nederland en Ghana

12 februari 2021, 07:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jeremie Frimpong (20) weet niet nog voor welk land hij in de toekomst wil uitkomen. De rechtervleugelverdediger van Bayer Leverkusen werd geboren in Nederland, groeide op in Engeland en heeft Ghanese roots. Door een interlandcarrière bij de Engelse nationale ploeg zet Frimpong een streep, dus heeft hij nog twee opties: Oranje of Ghana.

Sinds afgelopen maand staat Frimpong onder contract bij het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz. De Duitse club pikte hem tijdens de winterse transferperiode voor een bedrag van naar verluidt dertien miljoen euro op bij Celtic. In Schotland zette Frimpong zijn eerste stapjes in het profvoetbal nadat een doorbraak bij Manchester City uitbleef.

Bondscoach Frank de Boer lijkt er goed aan te doen niet te lang te wachten met het bellen van Frimpong, als hij in de rechtsachter een (toekomstig) Oranje-international ziet. "Ik mag voor Engeland uitkomen, maar dat is voor mij niet eens een optie", vertelt hij in het Algemeen Dagblad. "Ik ben niet Engels. Maar ik heb nog niet gekozen tussen Ghana en Nederland. Wat me het laatste zetje geeft, weet ik niet. Ik kan alleen zeggen dat het geen makkelijke beslissing is. Mijn familie laat me vrij. Die zegt: 'We steunen je, ongeacht je keuze.' Het is aan mij."

De Nederlandse taal spreekt Frimpong, die op zevenjarige leeftijd naar Engeland verhuisde, nauwelijks. "Ik ga dat zeker ophalen. Dat komt van pas in de toekomst. En met Peter Bosz heb ik een Nederlandse trainer", aldus de verdediger, die mogelijk volgende maand met Jong Oranje meegaat naar het EK. Het is inmiddels wel al een tijdje geleden Frimpong iets heeft gehoord van de nationale jeugdselecties. "Het zou een enorme eer zijn om een uitnodiging te krijgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen