Flick geniet: "Het beste Bayern uit de geschiedenis qua prijzen"

11 februari 2021, 23:53

Bayern München-trainer Hansi Flick was donderdagavond verguld met de eindzege op het WK voor clubteams. Door die overwinning is Der Rekordmeister na het FC Barcelona van Pep Guardiola (2009) de tweede ploeg ooit die alle zes de hoofdprijzen in één seizoen weet te winnen. "Dit is het beste Bayern München uit de geschiedenis – in elk geval wat prijzen betreft."

Dat zei de breeduit glimlachende Flick, die eerder afgelopen jaar al Bundesliga, DFB-Pokal, Duitse én Europese Supercup en Champions League won. Een historische prestatie na die van FC Barcelona in 2009 en bovendien heeft Flick nu meer prijzen (6) dan nederlagen (5) achter zijn naam staan als hoofdcoach van Bayern München. "Ik ben heel erg trots op het team, ze hebben uitstekend gespeeld", loofde de oefenmeester zijn ploeg.

Dat er 'slechts' met 1-0 gewonnen werd van Tigres, terwijl er veel meer kansen lagen om vaker te scoren, deerde de oefenmeester niet. "De overwinning is namelijk nooit in gevaar gekomen. Ik ben trots op de ploeg", aldus Flick, die net als de spelers van Bayern München de zesde titel van het seizoen opdroeg aan de afwezige Thomas Müller (positieve coronatest). "We hebben ook voor hem gewonnen."

{image[346000][right-half][]}Rake tip Lewandowski

Ook Robert Lewandowski, die na de finale gekozen werd tot de beste speler van het toernooi, was dolblij met de overwinning. "Dit is iets speciaals, uniek. Niet alleen voor Bayern München, maar voor het mondiale voetbal. Onze manier van voetballen zal de mensen nog lang bijblijven", hoopte de Pool, die in de pauze bij een doelpuntloze stand een tip gaf om te scoren.

"Ik zei in de rust: 'Jongens, geef eens vaker een voorzet, dan kunnen we doordrukken'", glimlachte de ervaren aanvaller. Een lage en harde voorzet van Benjamin Pavard werd zonder dat die aangeraakt werd gepromoveerd tot doelpunt, waardoor Lewandowski ook nog gelijk kreeg. De Pool werd overigens eerst nog teruggevlagd wegens (hinderlijk) buitenspel, maar de VAR besloot de goal wél te tellen.

Ook Pep Guardiola reageerde op de evenaring van zijn record:

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen