Matig Chelsea bekert verder, bijrol onzichtbare Ziyech

Matig Chelsea bekert verder, bijrol onzichtbare Ziyech

11 februari 2021 – Chelsea heeft donderdagavond met pijn en moeite de volgende ronde van de FA Cup bereikt. De ploeg won op bezoek bij Barnsley dankzij een gelukkige treffer van Tammy Abraham (0-1), die een voorzet van Reece James op het randje van buitenspel tegen de touwen liep. Het zorgt ervoor dat The Blues onder Thomas Tuchel – die de onzichtbare basisklant Hakim Ziyech twintig minuten voor tijd wisselde – nog altijd ongeslagen zijn.

De oud-Ajacied kreeg zijn tweede basisplaats van de Duitse coach, die de laatste duels Ziyech niet eens meer liet invallen. Voor de pauze kwam de international van Marokko niet verder dan enkele aardige combinaties en in de tweede helft bleef zijn bijdrage vooral beperkt tot het indraaien van een gevaarlijke vrije trap, waaruit Antonio Rüdiger rakelings naast het doel kopte.

Maar Ziyech was niet de enige die zich niet kon laten zien bij Chelsea. In de eerste helft haalde alleen Kepa Arrizabalaga een voldoende, mede omdat hij een inzet via een Barnsley-been vanaf een meter nog uit het doel hield. Die redding was voor de vaak zo ongelukkig keeper een steuntje in de rug, al was het meer geluk dan wijsheid. Toch was het aan de Spanjaard te danken dat Chelsea halverwege nog doelpuntloos gelijk stond – in plaats van achter.

In het tweede bedrijf kreeg Tuchel's team langzaam maar zeker de overhand in het duel. Na een paar waarschuwinkjes drukte Abraham na een uur spelen alsnog de openingstreffer tegen de touwen uit een lage voorzet van James (0-1, zie onder). De spits werd niet alleen matchwinner vanwege zijn enige treffer, maar ook omdat hij in de slotfase een bal van de doellijn kopte. Kepa tastte mis bij een corner, mag zag de doelpuntenmaker redding brengen achter zich. In de eerste helft versierde Abraham ook nog bijna een pingel, maar uiteindelijk wees arbiter Martin Atkinson het voorval weg.

Desondanks gaat Chelsea dus een ronde verder, is Abraham met vier goals (gedeelde) topscorer van de FA Cup tot dusver en kent Tuchel een prima start. De Duitser wint drie van de eerste vier wedstrijden namens The Blues en hield ook nog eens driemaal de nul. Ziyech, die licht chagrijnig naar de kant ging twintig minuten voor het einde, zal ondanks de zege geen geweldige avond hebben gehad. Mogelijk kan hij in de volgende ronde tegen Sheffield United, de loting was donderdagavond, wél een rol van betekenis spelen.

Volledig loting:
Everton - Manchester City
Leicester City - Manchester United
Bournemouth - Southampton 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 18 april 2021

  2. zaterdag 17 april 2021