VVCS geeft verduidelijking over statement rond Onana

11 februari 2021, 22:22

De VVCS kwam eerder vandaag met een duidelijk statement inzake Andre Onana, wie het een hart onder de riem stak. Enkele uren na die publicatie kwam de spelersvakbond met een verduidelijking, waarin het enige duiding gaf op het eerder ingenomen statement. Daarin blijft de boodschap hetzelfde, maar neemt de organisatie duidelijk(er) afstand van het gebruik van doping in z'n algemeenheid. 

'De VVCS kant zich uitdrukkelijk tegen doping', staat te lezen in het begin van het nieuwe statement. Dat werd in het eerdere statement mogelijk niet duidelijk genoeg uitgedragen. Maar dat de UEFA erkent dat er sprake was van een vergissing, weegt zwaar. 'Wij vinden een strafmaat van 1 jaar voor onopzettelijk gebruik buitensporig', zo geeft de VVCS aan. Als voorbeeld komt het met wielrenner Michael Bresciani, die voor hetzelfde vergrijp twee maanden moest brommen - omdat hij het ook per ongeluk deed. 

Daarom kwam de VVCS tot het statement dat het eerder vandaag naar buiten bracht – waarin het aangeeft in de bres te springen voor Onana en te hopen op een lagere straf voor de Kamoerener. Ditmaal beoogt de VVCS ook nog eens dat het middel helemaal niet prestatiebevorderend kan zijn. 'Eén jaar aan de kant voor dit vergrijp: daar zijn wij het als VVCS volledig mee oneens', herhaalt het nog maar eens. 

Lees ook: VVCS heeft 'goede hoop' op sterke strafreductie voor Onana 

Dat laatste is overigens wel een goed argument voor de advocaten van Onana. Sportarts Chris Goossens gaf vandaag (donderdag) tegenover Het Nieuwsblad aan dat de keeper met goede advocaten wellicht kan inzetten op strafvermindering. Eerder al kwam naar buiten dat furosemide als een maskerend dopingmiddel helemaal niet meer waterdicht is. Ook dat zal worden opgevoerd door de verdediging.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen