Flick leidt Bayern München ook naar zege van WK voor clubteams

11 februari 2021, 20:54   Bijgewerkt: 11 februari 2021, 21:14

Hansi Flick heeft ruim anderhalf jaar na zijn aanstelling met Bayern München alle absolute hoofdprijzen gewonnen. In navolging van de Bundesliga, DFB-Pokal, Duitse én Europese Supercup en Champions League completeerde de succescoach donderdagavond zijn ongekende lijstje prijzen met de WK-titel voor clubteams door Tigres (1-0) te verslaan in de finale.

Daarmee is Flick – die de prijs voor beste coach van 2020 overigens wel aan zijn collega Jürgen Klopp (Liverpool) moest laten – de meest succesvolle (startende) trainer ooit. Alleen Pep Guardiola deed het in zijn eerste seizoen bij FC Barcelona in 2009 even zo goed qua prijzen ('sextuple') en een absolute hoofdprijs ontbreekt er niet meer op de palmares van Flick. De oefenmeester moest het in de eindstrijd wel stellen zonder Thomas Müller, die eerder op de dag een positieve coronatest aflegde. Ook Jerôme Boateng was er vanwege trieste privé-omstandigheden niet bij.

Desondanks was Der Rekordmeister zoals alle Europese afgevaardigden op het WK-clubsteams de absolute favoriet. De laatste niet-Europese winnaar was Corinthians, dat in 2012 Chelsea versloeg. Zo'n scenario was donderdagavond in Qatar echter eigenlijk geen seconde aan de orde, al had Bayern München wel een uur nodig om het eerste doelpunt te maken dat ook daadwerkelijk op de borden bleef staan.

Het net werd eerder al wel gevonden door Joshua Kimmich, maar bij zijn treffer na twintig minuten stond Robert Lewandowski hinderlijk buitenspel – zo oordeelde de VAR. Na een uur voetballen stond hij dat in de ogen van de grensrechter opnieuw na een harde poging van Benjamin Pavard opnieuw. Ditmaal greep de VAR weer in, maar wel in het voordeel van de Pool – die Bayern München met twee goals hoogstpersoonlijk naar de finale had geschoten.

Door de zege is het goede gevoel bij Bayern München weer helemaal terug. Flick had het een tijdje moeilijk met zijn elftal en werd onder andere uitgeschakeld in de Duitse beker dit seizoen, maar met zes zeges op rij en vijf clean sheets daarin én de volgende hoofdprijs is er voor Flick weer alle reden om te lachen. Het is de vierde keer in de historie dat Bayern München het WK voor clubteams weet te winnen. Alleen Real Madrid (7) lukte dat vaker, terwijl ook FC Barcelona op vier staat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen