Grim: "Willen niet de eerste club zijn die van Emmen verliest"

Grim: "Willen niet de eerste club zijn die van Emmen verliest"

11 februari 2021 – RKC Waalwijk was vorig jaar het lelijke eendje van de Eredivisie, maar heeft dat stokje dit seizoen overgedragen aan FC Emmen. De ploeg van Dick Lukkien won tot dusver nog geen wedstrijd en komt vrijdagavond op bezoek in Waalwijk. Daar is men echter op de hoede voor de hekkensluiter van de Eredivisie. "Wij willen sowieso niet de eerste club zijn dit seizoen die van Emmen verliest."Dat vertelt Fred Grim tegenover het Brabants Dagblad. De oefenmeester is zelfs op zijn hoede voor de nummer laatst. "Eerlijk is eerlijk, Emmen heeft wel een goed voetballend elftal. De spelintenties zijn goed, alleen zit het allemaal wat minder mee dan vorig seizoen", aldus de coach van RKC Waalwijk. "Ik heb de wedstrijd van Emmen tegen Willem II (2-0 verlies) nog op mijn netvlies. Emmen was de betere ploeg, maar Willem II maakte op een aantal goede momenten de goals."

Uit ervaring weet Grim dat het fijn als de clubleiding vertrouwen in je houdt als het minder gaat. FC Emmen ging daarnaast de transfermarkt op om zich te versterken. "We gaan niet uit van één basisformatie van Emmen. Maar als ik Dick Lukkien een beetje ken, zal hij niet ineens alles omgooien", stelt de coach van RKC Waalwijk over de opponent.

Het duel wordt eerder gespeeld vanwege de stevige kou in Nederland. Geen ideale omstandigheden, maar Grim wil van geen excuses weten. "Met kou moet je dealen. Als professional moet je de knop omdraaien en je werk doen. Harde wind vind ik veel erger, omdat je daardoor onvoorspelbare situatie kunt krijgen. Bij kou is het heel simpel: je moet in beweging blijven."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021

  3. zondag 11 april 2021