Goed nieuws AZ: geblesseerd drietal op de weg terug

11 februari 2021, 16:17

In aanloop naar de Eredivisiewedstrijd tegen sc Heerenveen was er goed en slecht nieuws uit de ziekenboeg van AZ. Het goede nieuws van trainer Pascal Jansen was dat het met de geblesseerde Jordy Clasie, Dani de Wit en Jonas Svensson de goede kant op gaat. Het slechte nieuws werd eerder deze week al bekend: Ron Vlaar kreeg te horen dat zijn knie niet meer geschikt was voor het profvoetbal en besloot een punt achter zijn carrière te zetten. 

"Het is heel vervelend voor Ron, met name de manier waarop", zei Jansen tegenover NH Sport. "Uiteindelijk had het toch te maken met zijn fysieke gesteldheid. Ik kan me voorstellen dat je als speler liever het moment bepaalt en vanuit een spelende situatie met pensioen gaat, dus ik heb wel te doen met Ron. Hij is een superprof en is enorm belangrijk voor onze groep gebleken. Het afgelopen jaar en nu nog steeds. Maar aan alles komt een einde helaas."

Positiever nieuws was dat over Jonas Svensson en Dani de Wit. SC Heerenveen-thuis komt nog te vroeg voor het tweetal, maar ze zijn op de goede weg. "Gelukkig ziet het ernaar uit dat zij deze dagen weer aansluiting gaan pakken bij de groep. Ze trainen vreselijk hard; ik heb zelfs begrepen dat Dani iets voor ligt op schema. Die willen heel graag de groep komen helpen en versterken."

Dat geldt ook voor Jordy Clasie, die al iets verder is in zijn herstel. "Vandaag heeft hij op de laatste vorm na alles mee kunnen doen. Daar ben ik ook hartstikke blij mee. Jordy is met zijn persoonlijkheid en zijn kwaliteiten ook een welkome versterking."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen