Ontslag bij Napoli dreigt voor Gattuso: "Ik ben verantwoordelijk"

11 februari 2021, 11:40   Bijgewerkt: 11 februari 2021, 11:55

Na enkele mindere resultaten in de Serie A en de bekeruitschakeling tegen Atalanta ligt Napoli-coach Gennaro Gattuso onder vuur. Zaterdagavond wacht opnieuw een zware opgave: thuis tegen Juventus. Op de vraag of die wedstrijd zijn laatste kans is, kon Gattuso na afloop van het duel tegen Atalanta geen antwoord geven.

"Ik weet het niet, dat moet je aan de club vragen", reageerde hij op die vraag tijdens de persconferentie. Zijn ploeg was toen net uit de Coppa Italia geknikkerd na een 3-1 nederlaag tegen Atalanta. "Ik ben de kapitein van dit schip. Als dingen fout gaan, is de kapitein daar verantwoordelijk voor", zei hij.

In plaats van zich met zijn baanzekerheid bezig te houden, wil de trainer zich liever focussen op de wedstrijd zelf. "Ik kan dit niet als een laatste kans zien. Ik moet gewoon mijn werk doen en vertrouwen hebben. Ik ben een trainer, zo gaat het. Ik ben niet de eerste en zal ook niet de laatste zijn, maar ik heb de plicht om het tot het einde te proberen."

Naast de bekeruitschakeling gaat het Napoli ook in de competitie niet voor de wind. Na twee nederlagen in de laatste drie duels staat Napoli momenteel zesde met 37 punten. Het programma biedt weinig reden tot optimisme. Een week na Juventus-thuis gaat het in de competitie opnieuw op bezoek bij Atalanta. Tussendoor wacht nog de uitwedstrijd van het Europa League-tweeluik tegen Granada. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen