Ajax
1 – 1
Vitesse

Mourinho verbaasd door Bale: "Geen duidelijke blessure"

Mourinho verbaasd door Bale: "Geen duidelijke blessure"

11 februari 2021 – José Mourinho heeft zich na afloop van de doelpuntrijke bekernederlaag tegen Everton (5-4 na verlenging) opnieuw niet heel positief uitgelaten over Gareth Bale. De aanvaller ontbrak in de wedstrijdselectie wegens een vermeende blessure, maar de trainer was daar sceptisch over. Volgens hem was er geen sprake van een 'duidelijke blessure'.

Afgelopen zondag speelde Tottenham Hotspur thuis tegen West Bromwich Albion (2-0), ook toen zonder Bale. Ook de maandag erop trainde hij niet. "Ik was een beetje verbaasd dat hij maandag een scan wilde, omdat hij zich niet helemaal fit voelde", reageerde Mourinho. "Op dinsdag trainde hij wel met het team, maar kreeg ik te horen dat hij liever een paar dagen met de medische staf wilde werken om aan te sterken."

"Het is geen duidelijke blessure", voegde de Portugees daar opvallend genoeg aan toe. "Hij voelde zich niet comfortabel. Daarom kon hij niet voor de volle honderd procent trainen. Maar ik denk niet dat we van een blessure kunnen spreken."

Sinds zijn komst naar The Spurs speelde Bale slechts zes Premier League-wedstrijden. Zoals vaker in zijn carrière kampte hij dit seizoen veel met blessureleed. Duidelijk lijkt dat Mourinho er inmiddels klaar mee is

5-4
Uiteraard ging Mourinho ook in op het knotsgekke verloop van het bekerduel. The Spurs kwamen tot twee keer toe terug van een achterstand en gingen met een 4-4 tussenstand de verlenging in. Daarin was het Everton dat aan het langste eind trok en met 5-4 won. "We waren buitengewoon goed aan de bal", zei Mourinho na afloop. "We creëerden vanaf minuut één kansen. We waren erg creatief en erg dynamisch."

"In de verlenging nam dat af", vervolgde hij. "Dat is normaal, maar het team was creatief, dynamisch en speelde met vreugde - dat vraag ik ook van ze. Vraag me niet naar onze defensieve fouten. Die waren duidelijk en daar heb ik het liever niet over. We speelden geweldig aan de bal, maar maakten fouten. Dat werd afgestraft."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 18 april 2021

  2. zaterdag 17 april 2021