De Jong wil 'blijven vechten' na pijnlijke bekeravond

De Jong wil 'blijven vechten' na pijnlijke bekeravond

11 februari 2021 – FC Barcelona moet op 3 maart aan de bak in de return van de halve finale van de Copa del Rey. De heenwedstrijd ging woensdagavond met 2-0 verloren tegen Sevilla. Frenkie de Jong stond negentig minuten op het veld, maar ook hij kon het verschil niet maken namens de Catalanen.

"Het was een lastige wedstrijd voor ons", luidde de conclusie van De Jong na afloop van de wedstrijd. "Vooral de eerste helft. In de tweede helft waren we een stuk beter, kregen we wat kansen en hadden we misschien een penalty moeten hebben", doelde hij op een overtreding op Jordi Alba op de rand van het strafschopgebied, waar ook Koeman een strafschop in zag. De scheidsrechter kende echter slechts een vrije trap toe. 

"Uiteindelijk is het pijnlijk om de tweede goal te incasseren", zei De Jong tegenover de officiële clubkanalen. "We moeten hard blijven werken, blijven vechten voor alles waar we nog om spelen en alles geven in de tweede wedstrijd", besloot de middenvelder.

Lees ook: Bekerfinale ver weg voor Barça na verlies bij Sevilla

Hoewel de uitgangspositie in zowel de competitie als de Copa del Rey verre van ideaal is voor Barça, doet het op alle fronten nog mee. Op 3 maart speelt het de return tegen Sevilla, maar voor die tijd wacht nog de eerste ontmoeting met Paris Saint-Germain in de achtste finale van de Champions League, evenals enkele competitiewedstrijden. In La Liga bedraagt de achterstand op Atlético Madrid nu acht punten, al heeft de koploper nog een wedstrijd tegoed.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 april 2021

  2. zondag 18 april 2021