Nieuwe tegenslag Huntelaar: blessure aan andere kuit

11 februari 2021, 08:52

Klaas-Jan Huntelaar had zich ongetwijfeld meer voorgesteld van zijn rentree bij zijn oude liefde Schalke 04. De spits miste de eerste twee wedstrijden na zijn terugkeer door een kuitblessure en heeft inmiddels een nieuwe blessure opgelopen aan zijn andere kuit. Dat vertelde trainer Christian Gross in een interview met het Duitse Kicker.

Gross stelde dat de spits door de blessure aan zijn ene kuit zijn andere wellicht verkeerd heeft belast. "Dat kan in zo'n situatie voorkomen." Mentaal zijn er geen problemen, verzekerde de Zwitser. "Daar bestaat geen twijfel over. Maar fysiek is nog niet alles zoals het moet zijn."

Sinds zijn terugkeer speelde Huntelaar pas elf minuten, als invaller in de uitwedstrijd tegen Werder Bremen (1-1). De twee wedstrijden ervoor kwamen nog te vroeg en ook in de twee wedstrijden erna bleek de Nederlander niet inzetbaar. De verwachting is dat ook het duel tegen Union Berlin, aanstaande zaterdagmiddag, nog te vroeg komt. 

Afgelopen winter nam Huntelaar het nobele besluit om de laatste maanden van zijn carrière niet met Ajax als bankzitter om het kampioenschap te spelen, maar om met zijn andere oude liefde Schalke 04 te proberen degradatie te voorkomen. Voornamelijk vanaf de tribune ziet Huntelaar zijn ploeggenoten het nog altijd lastig hebben. De club staat laatste met acht punten, vijf punten onder nummer zeventien FSV Mainz. Van plek zestien, de eerste positie die geen directe degradatie betekent, is Schalke negen punten verwijderd. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen