Kranten: 'PSV als boksbal waar Ajax zich 45 minuten op uitleefde'

11 februari 2021, 08:10   Bijgewerkt: 11 februari 2021, 08:36

De kater van een hectische en vooral pijnlijke week voor Ajax heeft de ploeg woensdagavond voor een klein deel weg kunnen spelen met een bekerzege op PSV. De Amsterdammers wonnen met 2-1, in een wedstrijd die qua score nog hoger uit had kunnen vallen. Na een helft nam de ploeg echter iets gas terug en kreeg PSV zelfs nog de kans om terug te komen.

'André Onana nam een verkeerd pilletje, maar PSV bleek voor Ajax het juiste medicijn', vatte De Telegraaf de afgelopen week samen. De krant zag hoe Ajax na alle tegenslagen van de afgelopen week 'verbluffend goed' voor de dag kwam. Niet in de laatste plaats was dat te danken aan Nicolas Tagliafico, Lisandro Martinez en vooral Edson Álvarez. Het drietal was ging voorop bij de 'vlijmscherpe' start van Ajax en gaf PSV 'een lesje in Vollgass-fussball'.

De overwinning van Ajax op PSV was ook die van trainer Erik ten Hag op collega Roger Schmidt, zo zag De Telegraaf. Er werd gewezen op de fitte selectie waarmee Ajax kon beginnen: alleen Ryan Gravenberch (geschorst) en Quincy Promes (bezig met transfer) ontbraken. Daartegenover stond de meer gehavende ploeg van Roger Schmidt, die in de eerste seizoenshelft nog veelvuldig rouleerde om zo in te zetten op een fitte selectie. Het moest echter nog altijd Cody Gakpo, Noni Madueke, Mario Götze en Nick Viergever door blessures missen.

Het Algemeen Dagblad was kritischer op Ajax. De Amsterdammers domineerden in de openingsfase en stonden binnen no time met 2-0 voor, maar lieten de wedstrijd nog spannend worden. 'Ajax had het nooit meer zover moeten laten komen, want een kwaliteitsverschil was er aanvankelijk geweest. In alles: techniek, tactiek, fysiek, mentaal; PSV was de boksbal waar Ajax zich 45 minuten lang eens lekker op uitleefde na een horrorweek.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen