Koeman vond Barcelona 'superieur' en had penalty willen hebben

Koeman vond Barcelona 'superieur' en had penalty willen hebben

10 februari 2021 – Qua het winnen van een prijs heeft Ronald Koeman het vizier met FC Barcelona gericht op de Copa del Rey. Slecht nieuws was het dan ook dat er woensdagavond in de halve finale met 2-0 verloren werd van Sevilla, waardoor de return in maart een hels karwei gaat worden. Koeman vindt dat zijn ploeg te weinig heeft gekregen.

"Het is moeilijk om dit resultaat te accepteren als je wedstrijd hebt gezien", sprak de trainer na afloop in Spaanse media. "We speelden goed, kregen kansen en vochten de hele wedstrijd. Het resultaat is slecht en past niet bij het spelbeeld. We hebben goed gespeeld en kansen gehad, maar het viel niet onze kant op." In de slotfase was er nog een mogelijkheid voor Barcelona, toen Jordi Alba werd vastgehouden op de rand van het strafschopgebied. De arbiter gaf een vrije trap. "Ik denk dat het een penalty was", reageerde Koeman.

De Nederlander beseft dat het een zware klus gaat worden om de eindstrijd te halen. "Deze 2-0 zege is teveel eer voor Sevilla. Ik heb ons goed zien spelen en ik kon niet meer vragen van de spelers. We hebben nog een wedstrijd en die moeten we proberen te winnen om de finale te halen. We waren vanavond superieur in de tweede helft en dus is er nog hoop voor de return."

Koeman weigerde dus om kritisch te zijn op zijn mannen. "We speelden tegen een geweldig team, maar hebben nauwelijks iets weggeven. Ik den dat we verdedigend goed waren. In de tweede helft hebben we alles in het werk gesteld om te scoren. Ik ben onder de indruk van de ploeg, zeker omdat we zoveel duels afwerken in een strak schema."

Barcelona speelt komend weekend in La Liga tegen Deportivo Alavés en neemt het komende week in de Champions League op tegen Paris Saint-Germain.

Lees ookBekerfinale ver weg voor Barça na verlies bij Sevilla

gerelateerd