Goals Dost en Vormer helpen Club Brugge aan bekerrevanche

Goals Dost en Vormer helpen Club Brugge aan bekerrevanche

10 februari 2021 – Club Brugge heeft zich woensdagavond geplaatst voor de volgende ronde van de Belgische Beker. Met liefst vier Nederlanders aan de aftrap was het weinig verrassend dat het net als vaker de laatste een Nederlands feestje werd: Bas Dost en Ruud Vormer scoorden, Noa Lang gaf een assist en met hun inbreng werd FC Antwerp verslagen (1-3).

Stefano Denswil was de man die het kwartet van Oranje-spelers volmaakte bij Club Brugge, dat weliswaar de laatste negen officiële wedstrijden won, maar wel een lastig karwei te wachten stond in de Belgische beker. Antwerp FC is niet alleen de nummer twee van de Jupiler Pro League, maar zorgde vorig seizoen ook voor de verrassende uitschakeling in het bekertoernooi voor Club Brugge.

Dat die er ditmaal niet kwam, was mede te wijten aan FC Antwerp-keeper Ortwin De Wolf. Aan het openingsdoelpunt van Hans Vanaken – de enige goal zonder Nederlandse inbreng overigens – kon de goalie weinig doen, maar tien minuten voor het einde behandelde hij een inzet van Bas Dost niet goed, waardoor de ervaren spits in tweede instantie alsnog kon scoren (0-2).

Omdat enfant terrible Didier Lamkel Zé meteen daarna wat terug deed namens FC Antwerp bleef het spannend, maar een nieuwe fout van De Wolf bij een voorzet gaf Vormer de kans om de derde goal van de avond te maken: hij schoot knap raak in de korte hoek en besliste de wedstrijd. Daardoor boekt Blauw-Zwart de tiende officiële overwinning op rij én heeft het revanche op de bekeruitschakeling van vorig seizoen.

gerelateerd