Overmars gaat uitgebreid in op heikele punten bij Ajax

10 februari 2021, 19:34   Bijgewerkt: 10 februari 2021, 19:47

Voorafgaand aan de kraker tussen Ajax en PSV heeft Marc Overmars zich uitgebreid uitgesproken over de kwesties bij Ajax. Er was uiteraard genoeg te bespreken, met de kwestie Andre Onana, met de contractproblemen van Brian Brobbey en het niet inschrijven van Sébastien Haller voor de Europa League.

Allereerst ging Overmars in op de kwestie Onana, die een jaar geschorst werd door de UEFA. "Dat is natuurlijk dramatisch voor hem en voor ons", sprak Overmars bij ESPN. "Hij heeft nog contract voor een jaar, daar gaan wij het zo snel mogelijk over hebben met hem en zijn mensen. Het kan twee kanten op. Verlengen en blijven tot het contract stopt, maar dat is te complex om zomaar even alles op tafel te gooien." Het kan dat Ajax in het mogelijke nieuwe salaris rekening gaat houden dat de keeper een jaar niet speelt. "De beloning kan ook een stuk minder zijn natuurlijk, als je niet speelt… Ik ben geen jurist maar volgens mij staan er dingen in een contract, maar daar gaat het niet om. Het gaat er om dat je samen een weg bewandelt. Mar het was zeker een pittig weekje. Ik zei al: de komende week zullen we kijken hoe het er voor staat. Dit is zo'n lastig verhaal", zei de directeur, die verlengen een goede optie vindt.

Volgens hem heeft Ajax in de winter er bewust voor gekozen om geen nieuwe keeper te halen. "Wij hebben genoeg vertrouwen in Maarten. Dus dat is heel simpel. In de zomer zien we dan wel weer", zei de directeur. Vervolgens ging het over het niet inschrijven van Haller. "Het is gebeurd. Wij weten dat we alles geanalyseerd hebben zodat het nooit meer gaat gebeuren, intern hebben we het er goed over gehad. We gaan er een extra controlepunt aan toeveogen zodat het niet meer gebeurt."

"Maar zolang je met mensen werkt, worden er fouten gemaakt. Wij moeten zorgen dat de controlepunten voldoende zijn. Het is niet ingewikkeld. Ik word nu één van de controlepunten, maar dat was ik niet. In die negen jaar dat ik hier zit, is het nog nooit gebeurd. We hebben Haller excuses aangeboden, want dat was het minste dat we konden doen. We moeten het nu rustig laten bezinken en verder kijken. De mensen die het doen, leveren gewoon goed werk. Het voelt als schamen, want uiteindelijk ben ik verantwoordelijk."

Brobbey

Overmars sprak zich ook uit over het feit dat Brian Brobbey in de zomer vertrekt. Hij wil namelijk niet bijtekenen. "Het is jammer, omdat het een spits is waarin wij potentie zagen voor Ajax 1. Op termijn had hij dat gekund, op de Gravenberch-manier. Dat hadden we met hem ook voor ogen. Maar het is zijn goed recht. Of het verstandig is, dat zullen we later zien. Wij hebben zoveel tijd en geduld gehad, misschien wel teveel. Misschien had ik een bepaalde deadline moeten stellen, maar ik heb heel lang gehoopt dat het goed zou komen. Maar ik neem hem niets kwalijk, het zat er niet in."

Promes

De verwachting is dat Quincy Promes deze winter de overstap gaat maken naar Spartak Moskou. Overmars verwacht dat het rond gaat komen. "Ik heb de verwachting dat het met Moskou wel gaat vallen", sprak de directeur, die weet het moeilijker is door de rechtszaak. "Het wordt er niet makkelijker op in de onderhandeling. Belangrijkste is dat hij nu geen basisspeler is. Maar als het om zo'n belangrijke speler gaat, dan speelt alles mee. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat de rechtszaak niet meespeelt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen