Domenech (69) na twee maanden alweer ontslagen bij FC Nantes

10 februari 2021, 17:28

De rentree van Raymond Domenech (69) als clubcoach is niet bepaald een gelukkige geweest. De coach werd twee maanden geleden aangesteld als hoofdtrainer van FC Nantes, maar is vandaag (woensdag) alweer ontslagen. Vanwege de tegenvallende resultaten moet hij de Ligue 1-club alweer razendsnel verlaten.

Nadat de Franse coach bijna tien jaar geen officiële functie had bekleed, werd hij eind vorig kalenderjaar aangesteld als opvolger van Patrick Collot bij FC Nantes. Onder de hoede van de voormalig bondscoach werd in zeven Ligue 1-wedstrijden echter geen duel gewonnen, waardoor FC Nantes verder is afgezakt naar de degradatiezone. Het was reden voor de clubleiding om opnieuw in te grijpen en ook Domenech te lozen.

Frankrijk begon in 2010 onder Domenech als favoriet aan het WK, maar kon de hoge verwachtingen niet inlossen. Les Bleus gingen in de groepsfase tweemaal onderuit en speelde eenmal gelijk, waardoor de poule direct het eindstation was. Na zes jaar als bondscoach van de Fransen te hebben geacteerd, leidde dat dramatische wereldkampioenschap zijn einde in. Pas tien jaar na dato zou hij weer eens te bewonderen zijn op de Franse verleden, maar dat was dus slechts van korte duur. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen