Cruijff denkt dat zijn vader op Laporta had gestemd bij verkiezing

10 februari 2021, 18:20

Jordi Cruijff heeft Joan Laporta een flinke positieve impuls gegeven in de verkiezingsstrijd. De zoon van Johan Cruijff heeft namelijk zijn steun uitgesproken voor de presidentskandidaat, die eerder ook al scepter sloeg in Camp Nou. Sowieso had Laporta al de beste papieren, maar hij is na deze steunbetuiging de absolute favoriet voor de verkiezingszege.

Antoni Freixa en Víctor Font zijn de andere kandidaten en Font heeft zelfs beweerd dat Cruijff een onderdeel gaat zijn van zijn plannen, mocht Font verkozen. Dat ontkende Cruijff destijds direct en met deze uitspraken kan door dat idee sowieso een streep. "Laporta maakt gewaagde keuzes, maar de fans verlangen wel terug naar de eerdere succesvolle periode onder hem", aldus Cruijff over het eerste tijdperk van Laporta (tussen 2003 en 2010).

Laporta bracht de club naar grote hoogte, maar kreeg wel vaak als kritiek dat het gepaard ging met onevenredige uitgaven. "Mijn vader en Laporta konden altijd erg goed overweg en werkten vaak samen. Ik weet vrij zeker dat Johan ook op hem gestemd zou hebben", aldus zijn zoon Jordi over de overleden legendarische Nummer 14.

Vooral het spandoek dat Laporta enorm hoog hing op een gebouw in Madrid, is een actie van Laporta die Cruijff wel kan waarderen. Met deze impuls is Laporta huizenhoog favoriet, ook omdat het doorgaan van Lionel Messi een van de grote pijlers is in zijn plannen. Volgens Laporta is Messi bereid om zijn aflopende contract te verlengen, mits hij gekozen wordt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen