Gravenberch leerde van Frenkie: "Dit jaar krijg ik de bal wél"

Gravenberch leerde van Frenkie: "Dit jaar krijg ik de bal wél"

10 februari 2021 – Ryan Gravenberch is langzaam een onmisbare schakel in de ploeg van Ajax geworden. De talentvolle middenvelder is vaste waarde en beloont dat vertrouwen wekelijks met sterk spel. De achttienjarige Gravenberch dankt voorganger Frenkie de Jong voor zijn stormachtige ontwikkeling.

Gravenberch merkt dat er een groot verschil is met vorig seizoen, toen hij nog geen belangrijke rol vertolkte in het spel van de Amsterdammers. "Vorig jaar toen iemand de bal had en ik vrij stond, keek diegene eerst over me heen om te kijken of er iemand anders vrij stond", zegt hij tegen de NOS. "Nu krijg ik gewoon de bal, omdat ik een belangrijkere speler ben geworden."

Daarin speelde Frenkie de Jong een grote rol. De middenvelder verkaste afgelopen zomer naar FC Barcelona, waardoor Gravenberch de directe vervanger van De Jong is. Gravenberch vroeg meermaals tips aan de spelmaker. "Dan vraag je ook aan hem hoe hij dat doet en hij heeft me wel een beetje uitgelegd over hoe en wat."

Met Gravenberch op het middenveld verzekerde Ajax zich van de koppositie in de Eredivisie. De voorsprong op voornaamste belager PSV bedraagt vier punten, terwijl Ajax nog een extra wedstrijd mag gaan spelen omdat het duel met FC Utrecht werd afgelast. Volgens Gravenberch mag het niet meer misgaan in de titelstrijd. "Nee, eigenlijk niet. Wij gaan vol voor het kampioenschap, dus het mag inderdaad eigenlijk niet meer misgaan."

gerelateerd