Schmidt verkiest Mvogo boven Unnerstall in beker

Schmidt verkiest Mvogo boven Unnerstall in beker

10 februari 2021 – Tegen FC Volendam maakte Lars Unnerstall nog indruk onder de lat bij PSV, maar tot een nieuwe kans leidt dat niet. Trainer Roger Schmidt kiest in de kwartfinale tegen Ajax voor zijn elf beste namen en heeft daarom geen ruimte voor de Duitser. Yvon Mvogo zal zoals altijd het doel verdedigen.

Dat bevestigt Schmidt tegenover het Eindhovens Dagblad. Unnerstall liet in de vorige ronde van het bekertoernooi een goede indruk achter, maar dat wordt dus niet beloond. "Voor mij is er steeds sprake van een nieuwe wedstrijd en is er geen regel dat één van de keepers in een toernooi speelt", aldus Schmidt. "Ook in de competitie of Europa League kan ik steeds iets veranderen. Ik kijk nu gewoon naar de beste opstelling per wedstrijd."

Unnerstall won vorig seizoen de concurrentiestrijd van Jeroen Zoet en maakte met fraaie reflexen indruk onder de lat, maar Schmidt besloot met Yvon Mvogo een nieuwe doelman te halen. De Duitse coach heeft namelijk een voorkeur voor meevoetballende keepers, een profiel waar Unnerstall niet aan voldoet. Tegen Ajax (20.00 uur) begint hij daarom opnieuw op de reservebank.

Verder lijkt Schmidt dan ook voor de vertrouwde namen te kiezen. Aan de andere kant van het veld dienen zijn aanvallers het op te nemen tegen Maarten Stekelenburg. De sluitpost zal het Amsterdamse doel verdedigen tijdens de afwezigheid van de geschorste André Onana.

gerelateerd