VAR maakte geen fout bij Vitesse: "Juist een goed voorbeeld"

10 februari 2021, 12:50

De spelers en staf van Vitesse waren woest, nadat de openingstreffer van Armando Broja in het bekerduel met Excelsior werd geannuleerd. Scheidsrechter Dennis Higler constateerde op aanwijzen van de VAR dat de vrije trap van Riechedly Bazoer te vroeg genomen was en de bal nog rolde. De ingreep blijkt correct.

Normaliter mag de VAR niet ingrijpen als de bal zachtjes rolt. "Scheidsrechter Dennis Higler heeft zélf aan de VAR gevraagd of de bal nog rolde", geeft scheidsrechtersbaas DIck van Egmond aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Hij twijfelde en wilde het zekere voor het onzekere nemen. Daarna is Dennis naar het scherm gegaan en heeft hij de goal terecht afgekeurd. In deze volgorde is het dus volgens de protocollen gegaan."

Ondanks de woede bij spelers en fans staat Van Egmond pal achter het besluit. "Ik vind dit juist een goed voorbeeld van hoe het moet en kan. In een ideale situatie ziet een scheidsrechter het zelf natuurlijk. Maar als je denkt dat je iets mist, kan de VAR een fijne achtervang zijn. Dat blijkt wel uit dit voorbeeld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen