Spitse: "We willen vrouwenvoetbal goed achterlaten voor anderen"

Spitse: "We willen vrouwenvoetbal goed achterlaten voor anderen"

10 februari 2021 – Met Pure Energie heeft de Vrouwen Eredvisie voor het eerst in de historie een naamgevende sponsor. Het is en unieke mijlpaal voor de vrouwencompetitie, die de laatste jaren een flinke ontwikkeling doormaakt. Dat merkt ook Sherida Spitse, die deze zomer terugkeerde op de Nederlandse velden als speelster van Ajax.

Spitse debuteerde in 2007 namens sc Heerenveen. Destijds stelde de vrouwelijke Eredivisie nog weinig voor. Er was weinig interesse en kwaliteit. "Ik weet hoe het is om zonder aandacht te spelen",zegt de dertigjarige middenvelder in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dat vond ik toen helemaal niet erg trouwens, maar dit is een mooie ontwikkeling. Hopelijk een vliegwiel voor meer. We zijn erg blij met de groeiende populariteit van onze sport. Onze generatie wil het vrouwenvoetbal in Nederland beter achter te laten voor de volgende generatie speelsters.''

Spitse geeft aan het liefst nog minstens tot de zomer van 2024 door te gaan, als de Olympische Spelen in Frankrijk op het programma staan. "Ik zie dat voorlopig wel zitten hoor. Leeftijd zegt ook niet zo veel, joh. Ik speel sinds mijn zestiende voor het Nederlands elftal. En eerlijk: dat is nog steeds het mooiste. Dat gevoel heb ik nog altijd. Ik doe nog steeds alles voor Oranje."

gerelateerd