Boer over Onana: "Behoort tot Europese top tien"

10 februari 2021, 12:32

Diederik Boer leeft mee met vormalig collega André Onana, die een jaar lang geschorst is wegens het gebruik van een verboden middel. In 2015 werkten de twee sluitposten kortstondig samen bij Ajax. Volgens Boer is het wegvallen van de Kameroener een keiharde klap.

Boer maakte in 2015 kennis met de van FC Barcelona overgekomen keeper. "In het begin moest hij even zijn draai vinden, maar daarna leerden we hem bij Ajax kennen als een jongen die altijd opgewekt was", zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. De inmiddels gepensioneerde Boer spreekt over een horrorscenario. "We hebben het hier over veruit de beste keeper van Nederland en één van de tien besten in Europa. Als ik hem de voorbije maand weer zag keepen, nota bene terwijl hij wist dat hij geschorst kon worden, dan zie je hoe vaak hij Ajax op de been houdt. Niet dat de zege bij AZ onverdiend was, maar hij voorkwam wel dat AZ er een paar maakte.''

Maarten Stekelenburg zal de komende maanden fungeren als vervanger onder de lat. "Dat Ajax afgelopen zomer Stekelenburg terughaalde, is misschien wel een geluk bij een ongeluk. Hij is ervaren en heeft zelfs een WK gekeept. Dat komt in deze onrustige periode wel van pas. Daarom verwacht ik dat de schorsing van Onana Ajax bijvoorbeeld niet de titel zal kosten."

Ajax bezet momenteel de eerste plaats in de Eredivisie. Het verschil met PSV bedraagt vier punten, maar de Amsterdammers hebben nog een wedstrijd voor de boeg. In de Europa League wacht de confrontatie met Lille OSC, terwijl woensdagavond de bekerkraker met PSV voor de deur staat.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen