Kritiek en lof Van de Beek: "Viel vanaf begin uit de toon"

10 februari 2021, 09:19

Het verblijf van Donny van de Beek bij Manchester United is nog altijd geen succes te noemen. De van Ajax overgekomen middenvelder komt nauwelijks aan spelen toe bij Manchester United en kan in zijn spaarzame minuten ook geen indruk maken. Ook in het FA Cup-duel met West Ham United (1-0) werd Van de Beek bekritiseerd.

De krant The Manchester Evening News was keihard in het oordeel over de middenvelder. 'Op de momenten dat United niet aan de bal was, zette hij zijn tegenstander nauwelijks onder druk. En als hij de bal wél had, deed hij er nauwelijks iets mee. Vanaf de eerste minuut viel hij uit de toon.' De krant beoordeelde zijn optreden met het rapportcijfer 3.

Volgens BBC-analyticus Jermaine Jenas zit Van de Beek niet lekker in zijn vel. 'Zijn blik straat angst uit, het zegt alles over de manier waarop hij nu speelt.' Sky Sports oordeelde dat de middenvelder 'vrijwel onzichtbaar' was. Van de Beek kwam afgelopen zomer voor veertig miljoen euro over van Ajax, maar kan zijn vorm van destijds nog niet etaleren.

Coach Ole Gunnar Solskjaer was juist tevreden over zijn optreden. "Ik vind dat we in de eerste helft echt goed speelden, Donny ook", aldus de Noor in gesprek met Engelse media. "We creëerden ruimte voor andere spelers en hij leverde daar een belangrijke bijdrage aan. Donny speelde heel degelijk en kreeg zelfs een halve kans toen hij de bal terugkreeg van Alex Telles."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen