Pierie droomt: "Wil nog altijd eerste van Ajax halen"

10 februari 2021, 08:55

Voor Kik Pierie is er nog niets veranderd aan zijn doel om ooit te slagen als speler van Ajax. De jonge verdediger kwam in Amsterdam niet in de plannen voor en verkaste daarom naar FC Twente, waar hij dit seizoen op huurbasis de gewenste Eredivisieminuten maakt.

Pierie heeft nog een contract tot de zomer van 2024 en heeft daarmee nog tijd genoeg om zijn droom in vervulling te laten gaan. "Of Ajax mijn ontwikkeling volgt? Ik denk het, want ik heb een contract", zegt hij in gesprek met Voetbal International. "Maar wat er na dit seizoen gaat gebeuren: echt geen idee. Mijn doel is en blijft het eerste van Ajax halen. De lessen die ik de afgelopen anderhalf jaar geleerd heb, zullen me daar allemaal bij helpen."

Pierie geeft toe dat het lastig was om te accepteren dat hij bij Ajax niet in de plannen voorkwam. "Bij Heerenveen is het inderdaad altijd relatief gemakkelijk voor me gegaan. Dan is het wel even slikken als je bij je nieuwe club helemaal onderaan de ladder terechtkomt. Ik heb het daar wel moeilijk mee gehad. Nu zeg ik: daar ben ik te lang in blijven hangen."

De twintigjarige verdediger speelde vorig seizoen vooral voor Jong Ajax. Daarom verkaste hij naar FC Twente, waar hij tot zestien Eredivisieduels kwam.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen