'Jol heeft van ADO een regelrechte puinhoop gemaakt'

10 februari 2021, 08:04

Martin Jol treedt bij ADO Den Haag terug als hoofd van het technisch hart, een functie die hij ruim een jaar vervulde. De voormalig oefenmeester haalde in die tijd liefst 35 spelers naar de Hofstad. Met het aantrekken van Nasser El Khayati zit zijn werk er naar eigen zeggen op. 

De Telegraaf is uiterst kritisch op de werkzaamheden van de ex-coach van onder meer Ajax en Tottenham Hotspur. 'Jol heeft er bij ADO een regelrechte puinhoop van gemaakt en laat een verschrikkelijke erfenis na', schrijft de krant, die vooral onder de indruk is van het transferbeleid van Jol. In januari 2020 strikte hij met Alan Pardew een nieuwe coach, die meteen voor een stroom aan nieuwe spelers zorgde. Binnen een jaar tijd brak het ook met Aleksandar Rankovic, werd Ruud Brood aangesteld en strikte de club liefst 35 nieuwe spelers.

Het meest pijnlijke: de 'uitzichtloze' zeventiende plaats van vorig seizoen is exact de plek waar ADO nu staat. De huidige trainer Ruud Brood wacht een hels karwei om met een gemankeerde selectie het Eredivisieschap veilig te stellen in de resterende veertien wedstrijden. Vorige zomer hadden Jol en ADO het geluk dat de KNVB vanwege de coronapandemie voortijdig de stekker uit de Eredivisie trok en geen promotie-degradatie toepaste. Anders had de club nu een niveau lager gespeeld.'

De krant schrijft dat ADO onder Jol niets is opgeschoten. Alleen al deze winter kwamen er negen nieuwe spelers naar het Cars Jeans Stadion. Onder meer Bobby Adekanye, Daryl Janmaat en Marko Vejinovic moeten de Hagenaars behoeden van degradatie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen