Ibrahimovic na bereiken mijlpaal bewierookt door Koeman

9 februari 2021, 17:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Zlatan Ibrahimovic schreef afgelopen weekend voetbalgeschiedenis door de magische grens van vijfhonderd doelpunten in clubverband te bereiken. Het verbaast Ronald Koeman niets dat de Zweedse ster al twee decennia aan de lopende band scoort. Een kleine twintig jaar geleden, toen de trainer en spits samenwerkten bij Ajax, wist Koeman al dat Ibrahimovic een speciale speler was.

Ibrahimovic scoorde afgelopen zondag tegen Crotone doelpunt 500 en 501 in clubverband. "Het verrast me niet", antwoordde Koeman dinsdag toen hij werd gevraagd naar een reactie op de mijlpaal van de Zweed. "Ik heb met hem samengewerkt bij Ajax en toen al waren zijn kwaliteiten duidelijk. Hij heeft bewezen een van de beste spitsen ter wereld te zijn en is ondanks zijn leeftijd nog steeds een topspeler."

Ibrahimovic maakte zijn eerste doelpunten voor Malmö FF (18) en vervolgens voor Ajax (48), Internazionale (66), FC Barcelona (22), Juventus (26), Paris Saint-Germain (156), Manchester United (29), LA Galaxy (53) en AC Milan (82). "Hij heeft een winnaarsmentaliteit en het is geweldig om te zijn dat hij het zo goed doet bij zoveel verschillende clubs. Hij heeft het allemaal verdiend."

Lees ookKoeman trots op mentaliteit van FC Barcelona in moeilijk seizoen

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen