AZ gaat niet verder met Vonk als hoofdcoach beloftenploeg

9 februari 2021, 15:33

AZ gaat volgend seizoen niet verder met Michel Vonk (52). De oefenmeester was de laatste drie jaar verantwoordelijk voor de beloftenploeg in Alkmaar, maar vertrekt na dit seizoen. Anders dan met de eerder dit seizoen uit Alkmaar vertrokken Arne Slot en Marino Pusic maakt hij het voetbaljaar wel 'gewoon' af bij de nummer achttien van de Eerste Divisie. 

Dat heeft AZ dinsdag bekend gemaakt. Anders dan bij Slot en Pusic, die naar Feyenoord vertrokken en van wie om die reden afscheid werd genomen, gaat het vertrek van Vonk ditmaal 'in goed overleg' tussen beide partijen. Eerder werkte Vonk samen met Koen Stam, die ook al de overstap maakte naar Feyenoord. Daar werd Stam recent tijdelijk toegevoegd aan de technische staf van Dick Advocaat. De verwachting is (nog) niet dat Vonk die stap ook zal maken voor komend jaar en gaat samenwerken met Slot.  

Vonk was eerder twee jaar hoofdtrainer van Sparta Rotterdam, waar hij in 2013 werd ontslagen. Later was hij drie seizoenen eindverantwoordelijke bij Telstar, alvorens hij als assistent-trainer van sc Heerenveen en vervolgens naar Jong AZ trok. In Alkmaar stond Vonk eerder al onder contract als voetballer (1986-1990) en jeugdtrainer (2007-2011). 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen