Schmidt mist Götze, Gakpo, Madueke en Viergever nog tegen Ajax

Schmidt mist Götze, Gakpo, Madueke en Viergever nog tegen Ajax

9 februari 2021 – PSV moet het in de bekertopper woensdagavond tegen Ajax nog altijd stellen zonder Mario Götze, Cody Gakpo, Noni Madueke en Nick Viergever. Trainer Roger Schmidt gaf aan dat de Eindhovenaren nog altijd dezelfde spelers missen woensdagavond ten opzichte van de laatste weken en dat is een kleine domper. Desondanks houdt hij vertrouwen in een goede afloop. "We hebben nog geen topper gewonnen, maar het seizoen is nog niet voorbij."

Dat zei Schmidt tijdens de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA. PSV won al elf wedstrijden op rij geen absolute topper in Nederland, toch gebruikt de Duitser dat niet om zijn spelers te motiveren. "Want of we winnen of niet, hangt af van de negentig minuten op het veld. Ik voel geen druk, maar vooral motivatie om het te laten zien", zei Schmidt, die de kou niet vervelend vindt.

"Ik speel liever tegen Ajax in de Arena met het dak dicht dan op het kunstgras met harde wind bij FC Volendam", zei Schmidt daarover. Wel kon de oefenmeester met PSV niet trainen de laatste dagen vanwege de hevige sneeuwval, maar ook dat wilde hij niet als argument gebruiken. "Want we zijn klaar voor het bekergevecht."

Anders dan een kleine maand eerder moet er woensdagavond een winnaar komen bij de wedstrijd tussen Ajax en PSV. "Beide ploegen konden winnen in de slotfase, maar wij kunnen beter dan we die wedstrijd lieten zien", vond Schmidt, die ondanks de mindere resultaten niet ontevreden is over de januari-maand. "Het was zeker geen perfecte maand, maar ook niet slecht. We misten veel sleutelspelers, dan verlies je weleens wedstrijden die in balans zijn." Daarbij doelde hij op de nederlagen tegen Feyenoord en AZ.

Verder wilde Schmidt niets zeggen over of Lars Unnerstall opnieuw in het doel zal staan, zoals in de vorige bekerrondes. Wel kunnen Marco van Ginkel en Érick Gutiérrez opnieuw in actie komen. "Zij moeten meer vertrouwen moeten krijgen in hun lichaam. In de komende weken kunnen zij dan een keer in de basis beginnen."

gerelateerd