Meer zorgen Koeman: Dest, Pjanic en Braithwaite afwezig

9 februari 2021, 13:16

Ronald Koeman kampt voor de halve finale in de Copa del Rey tegen Sevilla woensdagavond met de nodige personele problemen. Naast de verwachte afwezigheid van de geblesseerde Ronald Araújo, Philippe Coutinho, Gerard Piqué, Sergi Roberto en Ansu Fati ontbreken ook Sergino Dest, Miralem Pjanic én Martin Braithwaite in de wedstrijdselectie vanwege een kwetsuur. 

Dat heeft FC Barcelona bekend gemaakt. Dest kampt al langer met lichte klachten en blessures aan onder andere zijn dijbeen, maar ontbreekt ditmaal vanwege een blessure aan zijn rechtervoet. Pjanic heeft last van zijn linkervoet, terwijl Braithwaite met een hamstringblessure kampt.

Achterin worden de opties zodoende wel beperkt voor Koeman, die Óscar Mingueza normaliter als rechtsback gebruikt, maar daardoor zijn Clement Lenglet en Samuel Umtiti de enige opties centraal achterin. Koeman gaf eerder te kennen dat hij geen twee linkspoten en twee Fransmannen naast elkaar wil posteren, waardoor afgelopen weekend Frenkie de Jong opnieuw inviel als verdediger.

Lees ookKoeman moet vermoedelijk ook Araújo missen tegen PSG

Het is onduidelijk wanneer de spelers terugkeren na hun blessures, al lijkt van het nieuwe geblesseerde trio alleen Braithwaite zeer onwaarschijnlijk dat hij het duel met Paris Saint-Germain (volgende week dinsdag) in de Champions League gaat halen. Naast Mingueza zitten tegen Sevilla ook Barça B-spelers Iñaki Peña, Ilaix Moriba, Álex Collado & Konrad de la Fuente bij de selectie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen