'Natuurlijk helpt doping bij voetbal, óók als je in het doel staat'

9 februari 2021, 11:32

Thijs Zonneveld heeft grote vraagtekens over de intenties van Ajax-keeper Andre Onana. De columnist van het Algemeen Dagblad, met een verleden in de wielerwereld, stelt dat er binnen andere sporten veel harder was ingegrepen. Hoewel de columnist niet weet wat de bedoeling was van Onana, mag de buitenwereld wel wat kritischer zijn. 

Dat schrijft hij in zijn column. 'Ach gut. Eén zo'n pilletje. Was dat nou zo erg? Een foutje, meer was het niet. Beetje dom misschien, maar een jaar schorsing – poeh, dat is wel een zware straf, hoor. En daarnaast: van een plaspil ga je toch zeker niet beter keepen?', schrijft Zonneveld over de tendens van de reacties op het nieuws van Onana. In de wielersport is men altijd veel kritischer op het gebruik van doping. 

'Ja, er waren analytici die Onana's pilletjesverhaal dom en onprofessioneel vonden. Sommigen durfden zelfs het woord ongeloofwaardig te gebruiken. Maar de onderliggende tendens in de reacties was toch vooral dat Onana het slachtoffer was geworden van een menselijke fout en een onmenselijk systeem. Arme, arme jongen', aldus Zonneveld, die dat vooral de perceptie van de voetballerij op doping vindt.

'Natuurlijk helpt doping bij voetbal. Oók als je op doel staat. Er zijn talloze middelen denkbaar waarmee je sterker, sneller en alerter wordt, waarmee je meer uithoudingsvermogen hebt, waarmee je hoger springt, sneller herstelt en harder schiet. Sterker nog: in een sport waar zo veel geld in omgaat en waar de belangen zo groot zijn, is doping júist verleidelijk. Of Onana bewust of onbewust een plaspil heeft genomen, weet alleen hijzelf zeker', schrijft hij.

Twijfels bij Derksen

Johan Derksen kwam tijdens Veronica Inside maandagavond ook al naar buiten met het nieuws dat er veel vraagtekens zijn over de beweringen van de keeper. Volgens zijn bronnen wordt het medicijn vrijwel nooit voorgeschreven voor vrouwen onder de dertig jaar én lijkt furosemide niet op asperines, die Onana naar eigen zeggen per ongeluk innam.

Lees ook: Van der Sar: 'Wat wordt er soms een hoop onzin verteld op tv'

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen