FC Twente had Schöne serieus in het vizier in de winterstop

9 februari 2021, 08:28

FC Twente heeft serieus gedacht aan de komst van Lasse Schöne (34). De Tukkers hadden de Deense routinier in het vizier door de blessure van met name Wout Brama. "Zijn naam is gevallen toen het nog onduidelijk was hoe lang Brama eruit zou zijn", aldus technisch directeur Jan Streuer.

Dat vertelt hij tegenover TC/Tubantia over Schöne, die na zijn vertrek bij Genoa transfervrij is en nog altijd meetraint bij Ajax. "Als je zo'n goede voetballer van 35 jaar haalt, moet hij ook spelen. Inmiddels weten we dat Brama en Godfried Roemeratoe weer snel terug komen en we hebben nog maar dertien duels te gaan. Je kunt nou eenmaal niet overal nieuwe spelers voor halen", aldus Streuer over de interesse in Schöne.

De waslijst aan blessures – ook Jayden Oosterwolde is nog altijd afwezig bij de selectie van Ron Jans – is volgens Streuer ook een belangrijke reden dat het momenteel iets minder gaat met FC Twente. "Met een complete selectie kunnen wij meedoen met clubs als Groningen en Heerenveen en strijden voor de plekken zeven en acht. De play-offs zijn nog zeker een optie", wil de technisch eindverantwoordelijke van geen wijken weten.

Lees ookSchöne kritisch in zijn keuze voor een nieuwe uitdaging

Ook kan Streuer weinig met de kritiek dat de voorhoede te slecht bezet is nu Alexander Jeremejeff, Lazaros Lamprou en Halil Dervisoglu in de winterstop vertrokken. "Dan stel ik een paar wedervragen: had Jeremejeff anders nu in de spits gespeeld? Ik denk het niet. Danilo heeft het moeilijk en wordt minder goed aangespeeld, omdat de ploeg het wat lastiger heeft, maar dat komt wel weer", aldus Streuer.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen