Koeman moet vermoedelijk ook Araújo missen tegen PSG

Koeman moet vermoedelijk ook Araújo missen tegen PSG

9 februari 2021 – Ronald Koeman moet mogelijk verdediger Ronald Araújo ook missen in het heenduel van de Champions League tegen Paris Saint-Germain. Nadat eerder door de naam van Ansu Fati een streep kon worden gezet, is ook het meedoen van de talentvolle verdediger een enorme onzekerheid. Normaliter houdt de enkelblessure die hij opliep hem drie weken aan de kant.

Dat schrijft El Mundo Deportivo althans. Als die voorspelling klopt, moet Araújo het heenduel in de Champions League laten gaan vanwege een ernstige verstuiking in de enkel. Volgens de Spaanse krant is hij normaliter drie á weken weken uit de roulatie, maar zou hij zelf een risico willen nemen om op 16 februari al tegen PSG te kunnen acteren.

Araújo, die vorig seizoen overigens ook een enkelblessure opliep in de slotfase van het voetbaljaar, zou dan met pijnstillers moeten spelen. Of dat scenario haalbaar is, hangt af van de eerste dagen van zijn herstel. 'De komende 48 uur zullen belangrijk zijn om te zien of hij veel pijn en ontsteking heeft', zo reconstrueert het medium de aanstaande te overwegen stappen.

Lees ookDest weer fit bij Barcelona, Fati mist duels met PSG 

Omdat Gerard Piqué eveneens nog altijd ontbreekt, zijn Clement Lenglet, Óscar Mingueza en Samuel Umtiti de overgebleven opties centraal achterin voor Koeman. Ook Frenkie de Jong kan er uit de voeten, maar Koeman wil hem op het middenveld zetten, terwijl Umtiti recent een dramatische wedstrijd speelde tegen Granada. Fati, Piqué, Sergi Roberto en Philippe Coutinho zijn in elk geval zeker niet van de partij tegen het sterrenensemble van Mauricio Pochettino.

gerelateerd