Stam hengelt vermeend Ajax-target Brenner officieel binnen

Stam hengelt vermeend Ajax-target Brenner officieel binnen

9 februari 2021 – Jaap Stam heeft zich bij FC Cincinnati definitief versterkt met de Braziliaanse aanvaller Brenner. De voorhoedespeler leek afgelopen winter serieus op weg te zijn naar Ajax, maar die overgang kwam in januari niet rond. Inmiddels heeft hij alsnog zijn transfer naar het buitenland te pakken, maar gaat hij zijn kunsten dus vertonen in de MLS.Dat heeft FC Cincinnati dinsdag bekend gemaakt via het clubkanaal. Naar verluidt betaalt de Amerikaanse club zo'n elf miljoen euro voor de recent 21 jaar geworden aanvaller. Naast Stam staan ook onder anderen Kamohelo Mokotjo, Maikel van der Werff, Haris Medunjanin en Jürgen Locadia onder contract bij FC Cincinnati.

Brenner geldt als een van de uitblinkers van de Braziliaanse competitie. In 21 duels was hij afgelopen seizoen elf keer trefzeker en gaf hij drie assists. De 1,75 meter lange aanvaller had een contract tot de winter van 2022 bij Sao Paulo. Hoewel hij van origine een centrumaanvaller is, kan hij ook achter de spits of op de vleugels spelen.

Ajax was lange tijd in de race om Brenner en leek een goede kans te maken om de Braziliaan binnen te halen. Onlangs werd bekend dat hij zijn zaakwaarnemer Fernando Garcia heeft ingeruild voor Giuliano Bertolucci. Mogelijk heeft dat voor een ommekeer gezorgd. Eind december werden de geruchten over een Ajax-transfer steeds heviger, er waren zelfs Braziliaanse media die al repten over een akkoord. Ajax had naar verluidt tien miljoen euro over voor voor de aanvaller, die voor vier jaar kon tekenen in Amsterdam. Die plannen zijn inmiddels dus overboord gegooid worden door Ajax.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 12 april 2021

  2. zondag 11 april 2021