Dit mag Onana nog wel doen tijdens zijn jaar schorsing

9 februari 2021, 07:55

Andre Onana's schorsing bij Ajax is reeds ingegaan nadat zijn straf vanwege vermeend dopinggebruik wereldkundig is gemaakt. Het betekent dat de doelman veel beperkingen heeft in zijn doen en laten, zelfs de training in dienst van de Amsterdammers mag hij niet eens hervatten. Het Algemeen Dagblad zet op een rijtje wat er nog wél mag voor de goalie.

'Een voorlichting bijwonen of geven op de club, maar daar houdt het wel mee op. De dopingautoriteit in Nederland wil nog wel een oogje dichtknijpen als Onana tijdens een wedstrijd van Ajax plaatsneemt op een volle (!) tribune', zo schrijft de ochtendkrant over de situatie van de doelman. 'De kleedkamer is hoe dan ook verboden terrein. Uitwijken naar het Olympisch Stadion? Dat kan, maar zich daar onder handen laten nemen door een fysiektrainer of ander personeelslid van Ajax is weer uit den boze.'

Een noodzakelijke fysieke behandeling van de medewerkers van Ajax is niet ondenkbaar, maar hangt volgens het AD af van de medische wetgeving in Nederland. Alleen via een personal trainer mag hij zelf zo fit mogelijk proberen te blijven in het krachthonk, volledig buiten Ajax. Twee maanden voor zijn comeback – in december 2021 – mag hij de groepstraining pas weer hervatten bij de selectie van Erik ten Hag.

Lees ook"Een pilletje genomen van zijn vrouw

Zonneveld: 'Eerst zien, dan geloven'

In diezelfde krant schreef Thijs Zonneveld duidelijke woorden op over de keeper van Ajax in zijn column. De voormalig wielrenner snapt niet dat er zo luchtig gedaan wordt over de daad van Onana. 'Dat Edwin van der Sar een lulverhaal ophing over Onana's straf - vooruit. Maar dan nog kreeg ik de afgelopen dagen steeds krommere tenen van de onzin die er werd uitgestrooid over de pilletjes, de uitleg, de tuchtprocedure en doping in het voetbal', aldus Zonneveld, die een groot verschil ziet ten opzichte van andere sporten.

'Aan zijn verhaal wordt eigenlijk nauwelijks getwijfeld. Twee pillen door elkaar gehaald omdat de verpakkingen op elkaar leken - foutje, verder niks. Waarom is dat? Waarom worden er niet meer vragen over gesteld? Als de strippen en pillen zo erg op elkaar lijken, waarom heeft Ajax er dan geen foto's van naar buiten gebracht? Eerst zien, dan geloven. Ik zeg niet dat ik Onana niet geloof, maar ik zeg ook zéker niet dat ik hem zomaar wél geloof.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen