Roda hoopt op promotie: "Andere clubs moeten, bij ons mag het"

8 februari 2021, 23:35

Na het dramatische vorige seizoen heeft Roda JC in de zomer een frisse start gemaakt. De club sloeg met de komst van Jurgen Streppel en Jeffrey van As een nieuwe weg in en veranderde veel in de selectie. De club staat nu achtste en stevent zodoende af op de play-offs. Van As zou het mooi vinden als promotie bewerkstelligd wordt.

"Clubs als Cambuur, De Graafschap en NAC Breda moeten dit jaar, bij ons mag het", spreekt de directeur klare taal bij L1. In de nacompetitie kan het raar lopen, weet Van As. "Je moet dan een week lang in topvorm zijn en dan zou het zomaar kunnen dat je alsnog promoveert. RKC Waalwijk is daar een mooi voorbeeld van die enkele jaren geleden op deze manier promoveerde."

Uiteraard is het niet zo dat de Limburgers rekenen op promotie. "We moeten realistisch blijven. Dat goede gevoel dat er nu binnen de club is, moet ons vertrouwen geven. Maar de druk van moeten promoveren ligt bij andere ploegen en niet bij ons", zegt Van As. De directeur weet dat er liefst zestien contracten aflopen in Kerkrade.

Er ligt zodoende nog veel werk op de beleidsbepaler te wachten. "We zijn afgelopen jaar gaan bouwen aan een nieuw team", zegt Van As. "Komende maanden gaan we kijken met welke spelers we door willen en met welke speler we het contract proberen open te breken. Sommige jongens doen het ontzettend goed en die willen we graag hier houden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen