Groenendijk: "Ik vind Scherpen op dit moment niet goed genoeg"

Groenendijk: "Ik vind Scherpen op dit moment niet goed genoeg"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

8 februari 2021 – Nu Andre Onana is weggevallen, moet Erik ten Hag kleur bekennen in het kiezen voor een nieuwe keeper bij Ajax. Alfons Groenendijk, die als assistent-trainer bij Ajax eerder met Maarten Stekelenburg werkte, zou voor de 38-jarige routinier gaan onder de lat.

Tegenover Voetbal International zegt de trainer dat hij Stekelenburg een betere optie vindt dan Kjell Scherpen. "Scherpen vind ik op dit moment nog niet goed genoeg voor Ajax 1. Ik heb wedstrijden van hem bij Jong Ajax gezien. Hij is nog geen rustpunt. Dat kan hij misschien wel worden, maar op dit moment is hij het niet. Hij kan zeker keepen en hij is absoluut een groot talent", stelt de oefenmeester.

"In zijn periode bij FC Emmen heeft hij genoeg laten zien, waardoor Ajax genoeg vertrouwen in hem had om hem te halen. Dat zegt ook iets. Maar de ontwikkeling is nog niet dusdanig dat ik zeg: ga er maar staan, met alle wedstrijden die eraan komen. De ontknoping van de Eredivisie, de Europa League-duels, enzovoorts. Ik zeg: nog niet."

De kwaliteiten van Stekelenburg staan volgens Groenendijk buiten kijf. Dat betekent echter niet dat hij geen minpunten heeft volgens de trainer. "Iets in zijn karakter vond ik soms wel eens wat gemakzuchtig. Maarten was qua potentie één van de allerbesten die ik ooit gezien heb. Hij had álles. Hij kon de bal over zestig, zeventig meter op je stropdas leggen. Goede reflexen, goede lengte, goed postuur. Alles was aanwezig en toch was hij in het buitenland vaak tweede keeper. Ik heb dat nooit begrepen."

Reacties

gerelateerd