Week van de waarheid: wordt Gattuso ontslagen bij Napoli?

8 februari 2021, 14:37

Het is de week van de waarheid voor Gennaro Gattuso. De 43-jarige trainer zit voorlopig nog in het zadel als trainer van Napoli, maar dat kan snel veranderen als ook de komende twee wedstrijden niet worden gewonnen. De toekomst van Gattuso hangt volgens enkele media af van de resultaten tegen Atalanta en Juventus.

Napoli staat in de Serie A teleurstellend zesde, met een achterstand van drie punten op de cruciale vierde plaats. De beste vier van de Italiaanse competitie plaatsen zich aan het einde van het seizoen voor de Champions League. De Zuid-Italiaanse club ging afgelopen weekend tegen Genoa (2-1) voor de zevende keer dit seizoen onderuit, tot frustratie van voorzitter Aurelio De Laurentiis.

De flamboyante preses houdt Gattuso nog de hand boven het hoofd, maar wil wel snel verbetering zien. Napoli kan zich woensdag plaatsen voor de finale van de Coppa Italia. Het team van Gattuso speelt dan in Bergamo de return tegen Atalanta. Het heenduel van vorige week eindigde in een 0-0 gelijkspel. Zaterdag speelt Napoli in de competitie tegen Juventus.

De Laurentiis zou niet alleen ontevreden zijn over de behaalde resultaten in de Italiaanse competitie, ook is hij het naar verluidt niet eens met enkele tactische keuzes van Gattuso. Zo zou de voorzitter graag zien dat Amir Rrahmani meer aan spelen toekomt. Ivan Juric (Hellas Verona), Vincenzo Italiano (Spezia) en Roberto De Zerbi (Sassuolo) zouden op een lijstje met potentiële opvolgers staan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen