Klopp verdedigt Alisson: "Misschien had hij last van koude voeten"

Klopp verdedigt Alisson: "Misschien had hij last van koude voeten"

8 februari 2021 – Jürgen Klopp neemt zijn doelman Alisson Becker de fouten in de verloren topper tegen Manchester City (1-4) niet kwalijk. De Braziliaanse keeper was tot twee keer toe slordig in de opbouw, wat genadeloos werd afgestraft door The Citizens. Na afloop van de wedstrijd kwam de Duitse oefenmeester met een bijzondere potentiële verklaring voor het geschutter van zijn keeper.

"We boden hem weinig opties, zeker niet bij de eerste situatie. Bij de tweede situatie raakte hij de bal verkeerd. Misschien had hij last van koude voeten. Dat klinkt misschien gek, maar ik weet niet hoe het zit", aldus Klopp tegenover de Engelse pers. "Hij heeft ons al heel vaak gered, daar bestaat geen twijfel over, maar vanavond maakte hij twee fouten."

Keane, als analist in dienst Sky Sports, is verbaasd door de uitspraken van Klopp. "Ik hoorde hem zeggen dat de voeten van zijn doelman misschien koud waren. Ik weet dat hij het een beetje ironisch bedoelde, maar het zijn smoesjes na smoesjes", aldus de oud-middenvelder van Manchester United. "Eerst maakte hij een opmerking over de rustdagen van Manchester City door een corona-uitbraak en nu dit, het gaat maar door."

Liverpool is door de nederlaag blijven steken op de vierde plaats in de Premier League en heeft nu liefst tien punten minder dan Manchester City, dat bovendien een wedstrijd minder heeft gespeeld.

gerelateerd