FC Twente in mindere fase: "Er was een bepaalde gelatenheid"

8 februari 2021, 08:37

Na een uitstekende eerste seizoenshelft met veel punten en knappe resultaten tegen Ajax, PSV en Feyenoord is FC Twente het even kwijt. De club uit Enschede kwam zaterdag in het uitduel met PSV voor de vierde wedstrijd op rij niet tot scoren en ging bovendien met 3-0 onderuit. Ron Jans zag voor het eerst gelatenheid bij zijn ploeg en dat bevalt hem allerminst.

FC Twente begon nog alleraardigst in het Philips Stadion. Na de 1-0 van Donyell Malen na een halfuur spelen ging het echter snel bergafwaarts. In de rust verbaasde Jans zich toen hij de kleedkamer binnenstapte. "Er was een bepaalde gelatenheid. Voor het eerst heb ik tegen ze gezegd dat ik iets mis. Je mag elkaar best aanspreken als iemand een man laat lopen", vertelt hij in Tubantia.

Jans vindt dat zijn spelers moet durven elkaar de waarheid te zeggen. "Elkaar oppeppen, stimuleren, coachen, het is bij ons nog te stil", legt hij uit. "Of dat jeugdigheid is? Jong zijn is geen excuus om stil te zijn. Een gebrek aan persoonlijkheden? Ik weiger een coach te zijn van 62 jaar, die maar blijft roepen dat dat soort spelers er veertien jaar geleden wel waren en nu niet meer. We moeten daarmee aan de slag als we het maximale eruit willen halen, want het kan niet zo zijn dat alles van de trainers of Wout Brama moet komen."

FC Twente boekte op 9 januari zijn laatste overwinning en kukelt als het zo doorgaat binnenkort uit het linkerrijtje. "We blijven van wedstrijd naar wedstrijd leven, dat hebben we ook gezegd toen het zo goed ging. Zaterdag gaan we naar Vitesse en die ploeg heeft verloren van Heerenveen. Nou, wij waren vorige week veel beter dan Heerenveen…", blijft Jans optimistisch.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen